23948sdkhjf

Brittiskt förvärv öppnar ny spelplan för Prototal

Prototal Industries har genomfört ett förvärv i Skottland, vilket stärker koncernens position i Storbritannien. Förvärvet slutfördes den 1 februari. Förvärvssumman vill företaget inte offentliggöra.

Det förvärvade bolaget, CA Models Limited, är specialist inom additiv tillverkning och arbetar bland annat med additiv tillverkning i metall, vilket blir ett nytt ben för Prototal Industries.

Tekniken som CA Models nyttjar för detta är DMLS, med vilken de kan skriva ut detaljer av aluminium, rostfritt, kobolt/krom, stål med flera metaller.

-Detta strategiska förvärv överensstämmer med vår vision om tillväxt och innovation, säger Jan Löfving, vd för Prototal Industries, i ett pressmeddelande.

Vid sidan av printning i metall arbetar CA Models även med 3D-printning i SLA och SLS. Därutöver arbetar de md 5-axlig CNC-bearbetning, CNC-svarvning, EDM-trådgnistning och CMM-mätning.

– Prototal har sedan tidigare en anläggning i England. Här finns endast SLS, så nu kompletterar vi med en helt ny teknikflora, säger Henrik Lundell, senior affärsutvecklare på Prototal Industries, till Plastforum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062