23948sdkhjf

Skrivarteknik för serieproduktion

HP, som lanserat maskinkolossen Jet Fusion 5200 i år, var på plats på Elmia Subcontractor för att prata additiv tillverkning som produktionsmetod i större volymer.  

Theresia von Arnold, Channel Manager Nordics, sa att den effektiva skrivarytan på den nya maskinen är 380x284x380 millimeter, och att maskinen är framtagen för tillverkning av specialdesignade produkter och produkter för serieproduktion upp till 100 000 detaljer. 

Idag har HP tre maskinstorlekar: 500-serien (för prototyptillverkning) samt Jet Fusion 4200 och 5200 för serieproduktion. På tur står nya 300-serien, en mindre prototypmaskin vilken ännu inte lanserats. På mässan Formnext, i denna veckan, lanseras dock en ny metallprinter, vilken kommer att finnas tillgänglig på marknaden under nästa år. 

I montern visade HP upp en rad produkter, konstruerade specifikt för tillverkning med additiv teknik. Speciellt intresse väckte produkter tillverkade av en ny TPU från Basf, som lanserats nu i höst.

En produkt som väckte stort intresse, innerfodret till en hjälm, hade såväl ett hårt skal samt en mjuk och elastisk insida, till följd av hur produkten designats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078