23948sdkhjf

Prototal växer med nytt förvärv

Acron Formservice i Anderstorp är sedan den 1 november ett bolag tillhörande Prototal Industries. 

Henrik Lundell, vd för Prototal Industries, säger till Plastforum att det handlar om ett komplett bolagsförvärv gällande Acrons samlade tryck- och printverksamhet. 

-Huruvida Acron som bolag kommer att finns kvar på orten Anderstorp eller om bolagets maskinpark och inventarier kommer att fördelas till Prototals verksamheter i Jönköping och Ystad vill Henrik Lundell inte uttala sig om. 

-Vi har ännu inte fattat några slutgiltiga beslut kring detta, säger han. 

Acron är, inom den additiva tillverkningsbranschen, ett tongivande företag med gott renommé avseende teknik och kvalitet. Bolagets position inom branschen är underbyggd av ett tydligt kunderbjudande, ledande teknologi samt hög kompetens, skriver Prototal i ett pressmeddelande. 

-Prototal som ägare till Acron kommer att ge våra kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform och i tillägg en ökad servicegrad avseende kapacitet, kompetens och leverans. Att låta Acron ingå i Prototalgruppen är ett naturligt nästa steg för verksamhetens fortsatta utveckling och skapar nya förutsättningar för utveckling, säger Kenny Johansson, tidigare ägare av bolaget. 

Efter förvärvet av Acron kommer Prototal att kunna erbjuda marknaden en bred och tung produktionskapacitet genom sitt utbud av industriella 3d-printers inom teknikerna SLA, SLS och MJF.  

Prototal Industries omsätter 320 MSEK och har 175 anställda på fyra orter varav huvudfabriken i Jönköping har 100 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast och var bland annat pionjären i Sverige inom 3d-printing. 

Förvärvssumman har de båda företagen valt att inte offentliggöra. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125