23948sdkhjf

Strid ström av nya jobb på ingång

-Även om det skulle komma en nedgång i konjunkturen så tror vi att vi kommer att kunna hålla samma nivå framöver som idag. Vi har flera nya projekt som initierats vilka kommer att ta fart under 2020, säger Edvin Lindqvist, marknads- och försäljningschef för Inca Plast AB, till Plastforum.  

Familjeföretaget Inca Plast bygger ut sin produktionsyta med 2080 kvadratmeter. Efter tillbyggnaden får företaget tillgång till drygt 3500 kvadratmeter i Hillerstorp. 

-Vi har nu tagit det första spadtaget för vår expansion som kommer ske under 2020, säger företagets marknads- och försäljningschef, Edvin Lindqvist, till Plastforum.  

Han berättar att den nya fabriksytan kommer att användas för produktion, montering och lager.  

Företaget är en renodlad legotillverkare av i huvudsak tekniska artiklar i höga volymer som olika maskinskydd, smart belysning, komponenter till motorsågar etc.  

 Maskinparken utgörs av 16 konventionella formsprutningsmaskiner från 40 till 450 ton. Därutöver så har företaget ett antal tampongtryckningsmaskiner.  

Sedan några år tillbaka använder sig Inca Plast av ett takhängt  produkthanteringssystem från Eton Systems. Sex av de 16 formsprutningsmaskinerna är kopplade till detta.  

-Med hjälp av detta systemet lagerhåller vi produkter i arbete i taket. Det innebär även att vi kan köra maskiner obemannade eftersom systemet transporterar produkterna till en centraliserad packstation, säger Edvin Lindqvist.  

-En annan fördel med konvejorsystemet är att vi kan placera maskinerna mycket närmre varandra än om vi istället valt att investera i AGV-truckar, säger han.    

När den nya fabriksdelen väl är på plats planerar företaget att installera motsvarande takhängda produkthanteringssystem där, men detta och nyinvestering av formsprutningsmaskiner avvaktar man med tillsvidare. 

-Vi har ledig kapacitet i våra befintliga maskiner i dagsläget, men kommer att förbereda lokalen så att vi snabbt kan lyfta in nya maskiner när så behövs, säger Edvin Lindqvist. 

I den senaste resultatrapporten redovisade Inca Plast en omsättning på cirka 22 miljoner kronor och ett resultat om 1,8 miljoner kronor. Antal anställda är 12 personer.  

-Ordermässigt så ligger i samma takt i år, som i fjol, och har under 2019 även fått in några nya projekt vilka kommer att dras igång under 2020, så det ser bra ut för vår del.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078