23948sdkhjf

SHI dubblar i Kina

Startskottet för en ny produktionshall på 4000 kvadratmeter i Ningbo, Kina, har gått.

Sumitomo (SHI) Demag:s nya hall för byggnation av formsprutningsmaskiner upp till 1500 ton, är planerad att tas i bruk redan hösten 2023. En installation av ett nytt solcellssystem på 7 000 kvadratmeter i september förra året gör att anläggningen kommer bli så gott som beroende av den lokala energiförsörjningen, uppger företaget.

- Efter att ha upplevt den starkaste utvecklingen i företagets historia under 2021 och den efterföljande ekonomiska nedgången förra året som ett resultat av begränsningar av coronaviruspolitiken, är framtidsutsikterna mycket positiva, uppger Pietro Scattarreggia, vd för SHI.

Utbyggnaden av tillverkarens befintliga produktionshall i Ningbo ger teamet dels mer utrymme att tillverka fler maskiner, men även en möjlighet att utöka produktionen till att även omfatta dess servomaskiner med större tonnage. Det strategiska skälet till expansionen är att SHI produktion av maskiner med låskraft över 1000 ton varit begränsad.

- Med tanke på efterfrågan på större precisionskomponenter innebär detta att vi kan utöka vår produktportfölj upp till 1 500 ton och drastiskt minska leveranstiderna för kunder i Kina och Asien, uppger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079