23948sdkhjf

Porsche vill bygga flygande bilar med Boeing

Porsche förutspår att luftburna transporter kommer att vara verklighet om några år. Nu startar man projekt ihop med Boeing.

Sportbilstillverkaren Porsche och flygplanstillverkaren Boeing har tecknat en avsiktsförklaring om att utforska möjligheterna att utvidga stadstrafiken till luftrummet. Kort sagt: man vill kolla om man kan bygga flygande bilar ihop.

Som ett led i arbetet kommer de båda bolagen att skapa ett internationellt team som ska utforska olika aspekter av "urban luftmobilitet", inklusive analys av marknadspotentialen hos flygande premiumfordon och möjliga användningsområden. Man säger också att man ska ta fram och testa ett prototypfordon.

– På längre sikt skulle detta kunna innebära att vi flyttar in i resandets tredje dimension, säger Detlev von Platen, chef för försäljning och marknadsföring hos Porsche, i ett uttalande.

En fjolårsstudie från Porsche Consulting förutspår att marknaden för lufttransporter i städer kommer att lätta 2025. Studien indikerar också att luftburen mobilitet kommer att transportera passagerare snabbare och mer effektivt än konventionella markbundna transporter till lägre kostnad och med större flexibilitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094