23948sdkhjf

K 2019: Samarbete kring nya hybridlösningar

Dieffenbacher och Arburg ska i framtiden samarbeta för att utveckla nya lösningar för sprutpressning av hybridkomponenter. Detta gör att de kan kombinera sin expertis inom formsprutningsteknologi, pressystem och automatisk pressning.   

De båda aktörerna är inte okända för varandra. Båda har ingått som aktörer i forskningsprojektet MoPaHyb (Modular production plant for heavy duty hybrid component), vilket finansierades av det tyska federala utbildnings- och forskningsministeriet BMBF. I projektet deltog även Fraunhofer ICT, Pfinztal och nio andra partners.

I projektet utvecklades och realiserades ett modulärt produktionssystem för tillverkning av hybridkomponenter. Produktionssystemet innehöll en 4600 ton modulär insprutningsenhet för direkt fiberkompoundering (FDC) från Arburg i kombination med en vertikalpress från Dieffenbacher på 3600 ton. Systemet gör det möjligt att implementera komponentdimensioner och komplexitet som inte tidigare varit möjlig, skriver Arburg i ett pressmeddelande.  

-Vi erbjuder olika processer och lösningar, inklusive FDC-processen. Att kombinera denna med transferformning är ett framåtblickande koncept som möjliggör nya lätta konstruktionsapplikationer, säger Gerhard Böhm, försäljningschef för Arburg 

-Baserat på de positiva resultat som uppnåtts i MoPaHyb-projektet kommer vi i framtiden också att erbjuda transferpressar i kombination med en FDC-injektionsenhet från Arburg. Tillsammans med vårt Fiberforge UD-bandläggningssystem och vår Fiberconenhet kan vi erbjuda våra kunder en stark totallösning, säger Manfred Reif, chef för affärsenheten Composites på Dieffenbacher. 

För tillverkning av komponenter med tunna väggtjocklekar är formsprutning en effektiv tillverkningsprocess. Geometriska förstärkningar i form av ribbade strukturer såväl som lokala eller heltäckande förstärkningar med UP-tejp i kombination med fiberförstärkt in-mould laminering öppnar upp många nya användningsområden, särskilt för strukturella tillämpningar.  

Dieffenbacher kommer att presentera ett koncept med den gemsansamma teknologin i sin monter på mässan.

Hall 14, monter A02

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094