23948sdkhjf

K 2019: Utrustning för masterbatch-hantering

Materialhanteringstillverkaren Kreyenborg GmbH visar en rad nya lösningar för masterbatchhantering, torkning och kristallisering. Bland annat nya IRBatch 90/100-30En roterande trumma som med hjälp av infrarött ljus garanterar en diskkontinuerlig mycket skonsam men mycket effektiv behandling av materialet. Oavsett om uppgiften är att värma upp, kristallisera, torka eller belägga av plastgranulat, är IR-Batch flexibel och mångsidig. 

Utrustningen är sedan länge etablerad inom PET masterbatch-torkningsprocesser. Torkning av PET masterbatch är endast möjlig om polymererna kristalliseras samtidigt, eftersom det annars skulle kunna bilda oönskade pelletsagglomerationer. Torkaggregatets trumma är därför utrustad med integrerade blandningselement. På grund av en mycket exakt och individuellt justerbar temperaturreglering kan pelletsen kristalliseras försiktigt och säkert. Värmeinmatningen från den infraröda strålningen är direkt, så att processtider på bara 15 till 20 minuter kan säkerställas. Även tekniska polymerer som PEEK, PAI och PEI kan behandlas med IRBatch

I montern kommer en IR-Batch 90/100-30, at vara utrustad med ett stort siktglas för demonstrationsändamål. Den har en diameter på 90 cm, en längd på 100 cm och passar för en fyllningsmängd på 40 kg. 

En annan nyhet är en MBM Quick Mixer med en volymkapacitet på 500 liter. Denna mixer är perfekt lämpad för skonsam blandning av masterbatch, kompound eller glasfibergranulat.   

Blandaren som visas är den minsta i MBM-serien, och täcker en volymkapacitet på upp till 20 000 liter. Den långsamt svängande stora blandningsskruven och den korta uppehållstiden i mixern garanterar en skonsam behandling av materialet.  Förutom standardmodeller erbjuder Kreyenborg anpassade specialmixermodeller som kompletta och automatiserade kompletta produktionslinjer, från silon genom mataren upp till transportören.  

I montern finns än IR-Clean, av modellen IRD B 180/270-135. Utrustningen är speciellt utvecklad för avgasning och dekontaminering av flakes från återvunna PET-flaskor. Lösningen vilken även vänder sig till företag som behöver behandla återvunnet plastmaterial i allmänhet, har tilldelats ett “Letter of Non-Objection" av FDA och fått goda vitsord från den europeiska myndigheten för livsmedelsäkerhet, EFSA, vilket kommer att uppmärksammas i montern.

Hall 9, Monter A55

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11