23948sdkhjf

Efterfrågan ökar på printade detaljer

Prototal tar ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter och investerar i en fjärde skrivare. En HP Multi Jet Fusion 4210.

Huvudanledningen till investeringen är att möta den fortsatt ökande efterfrågan samt för att kunna erbjuda kunderna ett nytt material.

Det är idag en betydande andel av detaljerna, som produceras i företagets MJF-maskiner, som är riktiga seriedetaljer. Och för att kunna erbjuda korta leveranstider måste stor kapacitet finnas tillgänglig, därav investeringen.

I den nya maskinen kommer ett nytt glasfyllt polyamidmaterial att erbjudas. Med materialet PA12GB uppnås en ökad vridstyvhet med upp till +65 % jämfört med ofylld polyamid.

Men investerar även i två efterbehandlingsutrustningar: en automatiserad blästringsutrustning och en infärgningsutrustning.

Investeringarna har även kompletterats med en särskild ytbehandlingsutrustning som gör detaljernas yta finare och mer reptålig. Som ett resultat av detta kan detaljerna nu i högre utsträckning även användas som synliga applikationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078