23948sdkhjf

K 2019: Två världspremiärer inom området mätning

Sikora, tillverkare av avancerad mät- och kontrollteknik, lanserar en bred portfölj av system för kvalitetskontroll och processoptimering av slangar, rör och skivor inom plastindustri.

Besökare har möjlighet att ta med plastgranulatkan få dessa kontrollerade och analyserade på plats i nya optiska laboratorietestsystemet, Purity Concep P, med färgdetektor - som har världspremiär på mässan. 

Systemet är ett automatiserat ljusbord där plastgranulat placeras på en bricka, vilken flyttas genom inspektionsområdet. Inom några sekunder inspekteras materialet av en färgkamera. En projektor läser av samtliga förorenade granulat på brickan med optik. Genom att utvärdera bilderna detekteras och visualiseras föroreningar, som svarta fläckar, från en storlek på 50 um på ytan av transparenta och diffust infärgade material.  

Världspremiär är det även för Centerwave 6000/1600, en utrustning för dimensionsmätning av slangar och rör med en diameter från 630 till 1600 millimeter. Systemet har utvecklats speciellt för kvalitetskontroll av plaströr och rör under extrudering. 

Systemet är baserat på millimetervågsteknik och mäter kontinuerligt och fullständigt, 360 grader av rörets omkrets, väggtjocklek, diameter, ovalitet, innerprofil och saggning. 

Sist men inte minst finns även företagets utrustning för tjockleksmätning av extruderade skivor, Planowave 6000, på plats. Ett icke-kontaktmätningssystem som används för mätning av tjocklek under extrudering av transparenta plastskivor. Mätmetoden är baserad på millimetervågteknologi för högsta mätnoggrannhet, oberoende av skivornas material och temperatur.

Hall 10, Monter H21 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078