23948sdkhjf

Nordens första 3D-skrivare med fullfärg från HP

Modellen heter HP Multi Jet Fusion 580 och producerar utskrifter i fullfärg. Eftersom inga stödstrukturer krävs vid utskriften klarar tekniken mycket komplexa geometrier. Tekniken bygger på HP:s unika teknik Multi Jet Fusion som producerar starka, åldersbeständiga detaljer i nylon. Systemet är helt integrerat så ingen manuell hantering av material är nödvändig, efter utskrift krävs endast enkel blästring av detaljen.

3D Center, som står bakom den första leveransen i Norden, har installerat modellen hos IVG Engineering i Gislaved som därmed blir första servicebyrå i Norden att kunna leverera färgutskrifter med HP Multi Jet Fusion tekniken.

– Med den nya 500-serien från HP breddas möjligheterna med additiv tillverkning ytterligare. Prototyper och produkter kan nu produceras i fullfärg med åldersbeständiga och hållbara nylonmaterial. Detta ger företag helt nya förutsättningar för produktutveckling samt att spara både tid och kostnader”, säger Ulf Qviberg, 3D Center, enligt ett pressmeddelande.

– Vi ser många nya möjligheter inom prototyp och produktutveckling med den här tekniken. Vi ser även att framtidens smarta produkter kan tillverkas genom serietillverkning med den här tekniken. Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, exempelvis tryck av logotyper och märkning, säger Martin Ericson, IVG Engineering.

3D Center är en stor aktör inom additiv tillverkning och erbjuder kompletta lösningar för 3D-printing, med en av de största portföljerna av professionella 3D-skrivare. Med produkter från HP, Kodak, 3D Platform med flera, omfattar produktportföljen de flesta 3d-tekniker som används professionellt idag.

IVG Engineering är ett teknikserviceföretag med fokus på prototyp- och produktutveckling. Med flera års erfarenhet i ryggen erbjuder IVG Engineering kompletta lösningar för produktutveckling, från idéstadie till färdig slutprodukt, i både metall och plast. Med HP Jet Fusion 580 tar företaget nästa steg in i framtiden och breddar sitt sortiment av 3D-printtjänster för att bättre möta framtidens marknad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128