23948sdkhjf

Tillverkaren förvärvar återvinnare

Emballage och EPS-företaget BEWiSynbra har förvärvat 51 procent av det danska återvinningsföretaget Eurec A/S.

BewiSynbra Group tillhör en av de stora aktörerna gällande tillverkning av expanderbar polystyren (EPS) i Europa.

Eurec arbetar med insamling, komprimering, bearbetning och försäljning av återvunnet EPS-avfall och plast. Dessutom arbetar Eurec som agent och uthyrare av balpressar och containerkomprimatorer.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela vårt förvärv av Eurec, vilket bekräftar vårt åtagande att leda EPS-industrins förändring mot en cirkulär ekonomi. Eurecs kunskap och omfattande återvinningsportfölj, kombinerat med vårt nyligen förvärvade belgiska återvinningsföretag EcoFill, passar mycket bra med våra strategiska prioriteringar, säger Martin Bekken, vd för BewiSynbra Circular AB.

Förvärvet av Eurec stärker ytterligare BewiSynbras arbete för att öka insamlingen och återvinningen av använd EPS. Sedan etableringen av BEWiSynbra Circular i oktober 2018 har koncernen bland annat lanserat konceptet "Use-ReUse", som syftar till att sätta en ny industristandard för insamling och återvinning av EPS.

– Vi har haft ett nära samarbete med Eurec i Danmark under många år. Genom förvärvet kan vi vidareutveckla våra återvinningsaktiviteter tillsammans och förbättra infrastrukturen kring dessa system, säger Karl Erik Olesen, vd för BewiSynbra Denmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328