23948sdkhjf

Får ny ägare - igen

Investmentbolagat Nalka Invest har ingått avtal med Wilron Holding om att förvärva majoriteten av aktierna i Prototal Industries

Stockholmsbaserade Nalka Invest är ett investeringsbolag som fokuserar på investeringar i små- och medelstora nordiska bolag. 

För de anställda vid Prototal Industriesinnebär ägarförändringen inte några större omställningar. Prototals vd, Henrik Lundell, anser att personalen tagit beskedet positivt. 

-Det landade på ett väldigt fint sätt och eftersom vi redan har förändrat verksamheten ganska radikalt är personalen redan inne i det här tänket och ser möjligheterna snarare än att se att det blir problem, säger Henrik Lundell. 

-Prototal har en ledande position i en attraktiv marknad och vi tror starkt på bolaget, dess medarbetare och kundbas som plattform för framtida tillväxt.’’ säger Johan Hesser, vd för Nalka. 

David Mörk och Ditar Isai, ägare av Wilron, ser även de positivt på affären. 

-Wilron kommer återinvestera i det nya ägarbolaget och vi ser oerhört ljust på framtiden’, säger David Mörk vd för WilRon Holding 

När Wilron Wilron Holding köpte Prototal Industries för bara två år sedan, gick de nya ägarna in med syftet att förändra företaget och stärka dess resultat. Det tidigare konceptet att vara en bred totalleverantör av prototyper och serieproduktion inom flera olika material och teknikområden skalades ner. 

-Vi kastade sedan om vårt tidigare koncept. Vår vision nu är att bli snabbast i världen med att producera plastkomponenter, säger Henrik Lundell, vd för Prototal. 

Hur stor ägarandelen är eller vad slutsumman av uppgörelsen blev vill vare sig Wilron eller Nalka gå ut med officiellt.  

Idag sysselsätter Prototal i Jönköping cirka 100 personer. Målsättningen är att bli än fler. Bolaget omsätter cirka 300 miljoner kronor men siktet är inställt på att bli ett miljardbolad.  

I Jönköping kommer Prototal, i likhet med dess dotterbolag att även fortsättningsvis fördjupa sig inom sina tre huvudområden: additiv tillverkning, formsprutning med tillhörande verktygstillverkning och vakuumgjutning. 

Källa: Prototal Industries

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078