23948sdkhjf

Ny investering på plats

Polykemi har har installerat ytterligare en produktionslinje. En dubbelskruvsextruder (58 millimeter) från Coperion, försedd med komplett kringutrustning som exempelvis olika doseringssystem med hög precision för olika additiv, både i granulatform och i flytande form.

Doseringssystemen har en stor flexibilitet för tillverkning av olika materialrecept, uppger Polykemi. Utrustningen har vidare konfigurerats för att ge en maximerad, men ändå skonsam, inblandning av olika additiv i diverse plastkompound. 

Med elektrifieringen av fordon och andra produkter står tillverkningsindustrin inför ett paradigmskifte. Förbättrade konstruktionsplaster kommer att behövas. Efterfrågan på flamskyddade plastmaterial spås att öka, liksom efterfrågan på högförstärkta, starka material för att möjliggöra lättare konstruktioner, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Anette Munch Elmér, utvecklingschef på Polykemi, säger att Polykemi idag tillverkar än mer högkvalitativa flamskyddade plastmaterial, än tidigare.  

-Vi kan idag producera plastkompound innehållande upp till 65 procent förstärkningsmedel. Flexibiliteten i den nya produktionslinjen tillåter oss att kundanpassa produkterna med ännu större precision än tidigare. 

Källa: Polykemi

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094