23948sdkhjf

Primo växer med brittiskt förvärv

Danska plastföretaget Inter Primo har köpt brittiskägda Essentra Extrusion. Bolaget har huvudkontor i Nederländerna och var fram tills förvärvet, en plastproducerande sektion i det brittiska företaget Essentra Plc

Essentra har cirka 200 anställda. Bolaget uppges vara en av de ledande aktörerna inom sitt område i norra Europa, med sina 75 produktionslinjer. 

Genom förvärvet stärker Primo sin position på den europeiska marknaden och utökar sitt fokus på branscher som medicinteknik, industri, bygg, detaljhandel och offshore. 

-Essentra passar perfekt in i vår organisation och liknar på många sätt vårt eget företag, ett familjeföretag som specialiserar sig på plastprofiler. Plastmarknaden präglas av konsolideringar, och det är en nödvändighet att växa för att kunna följa med en alltmer krävande marknad - både när det gäller teknik och hållbarhet, säger Claus Tønnesen vd för Inter Primo. 

Inter Primo har en årsomsättning på närmare en miljard danska kronor och har 14 produktionsanläggningar fördelat på Danmark, Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Ryssland och Kina. 

Essentra har i dagsläget en omsättning på 37 miljoner euro. 

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078