23948sdkhjf

Talent Göteborg blir Primo Göteborg

Primo Group har under sommaren förvärvat extruderingsföretaget Talent Plastics Göteborg AB.

Samtliga aktier i bolaget förvärvades per den 30 juni 2022. Säljare är Ahlmarkskoncernen som äger Talent Plastics AB sedan 2010.

Talent Plastics Göteborg AB, med placering i Kållered strax söder om Göteborg, bildades 1964 och arbetar med extrudering. Bolaget hade under 2021 en omsättning på 46 miljoner kronor. Företaget har 22 anställda och 18 extruderingslinjer. Produkterna som tillverkas är specialtillverkade plastprofiler för liknande industrier som Primo, inklusive profillösningar för offshoreindustrin.  

Efter avyttringen av Talent Plastics Göteborg kvarstår endast fem bolag i Talent Plastics koncernen. Samtliga kvarvarande bolag arbetar med formsprutning. Efter avyttringen upphör således koncernen med sin extruderingsverksamhet. 2018 avyttrade Talent Plastics sitt andra extruderande bolag i Alstermo till A-Plast i Älghult.  

- Med synergierna och integrationen av Talent Plastics Göteborg stärker Primo-koncernen sin vår position i Norden. Detta kommer att positivt bidra till att vi uppnår våra tillväxtmål i dessa oförutsägbara tider, säger Claus Tønnesen, vd för Primo.  

I och med ägarbytet byter Talent Plastics Göteborg AB namn till Primo Göteborg AB 

Den danska koncernen Primo, med huvudkontor i Köpenhamn, har försäljnings- och produktionsaktiviteter på tolv platser i åtta länder i Europa och Asien. Företaget grundades och ägs av familjen Grunnet sedan 1959. Koncernen har idag 947 anställda och en omsättning på 181 miljoner euro.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tillståndet nu i sin hand
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Hexpols investering för framtiden
Plats- och energieffektiv teknik
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.156