23948sdkhjf

Går in i skarp kommersialiseringsfas

| Av Malin Folkesson | Tipsa redaktionen

Ett fabriksskepp på 4000 kvadratmeter står klart vid Nolato MediTech i Hörby.

Den nya enheten ska framförallt användas för produktion och montering av komponenter till autoinjektorer för biologiskt flytande läkemedel.

Läs också: Fortsatt positiv utveckling

Nolato MediTech har en produktionsenhet i Hörby och en annan i Lomma. Länge hade företaget en strikt uppdelning där all formsprutning av flytande silikon var förlagd till Hörby. All formsprutning av plastkomponenter var förlagd i Lomma. Men i takt med att det började producera allt mer avancerade systemlösningar med inkluderat montage, tryck, svetsning etc. flyttades viss plastproduktion över till Hörby.

-Detta har burit frukt. Vid enheten i Hörby investerar vi idag allt mer på samarbeten med farmaceutiska och biokemiska företag beträffande autoinjektorer och infusionssystem för administrering av läkemedel, säger Torkel Skoglösa, vd för Nolato Meditech.

Autoinjektorer för Biotech marknader (biologiskt flytande läkemedel) är ett stort och växande område, mycket på grund av att patienten då kan ta sin injektion i hemmiljö.

I den nya fabriksdelen, vilken har en produktionsyta på 1000 kvadratmeter och en monteringshall på 500 kvadratmeter, kommer det att tillverkas ett större antal komponenter och genomföra fler delmontage. Vilka volymer, och affärens värde, vill han inte uttala sig om. Projektet grundar sig i utvecklingsprojekt vilket pågått i flera år. Under våren 2019 går det in i en skarp kommersialiseringsfas.

Produktionshallen är byggd för att rymma 30 formsprutningsmaskiner. 50 personer har anställts sedan bygget påbörjades och ytterligare 50 kommer troligtvis att anställas när lokalen är fylld, säger Torkel Skoglösa. 

Idag har Hörbyenheten en totalyta på 14 000 kvadratmeter. Produktions- och monteringsytorna är klassificerade enligt klass 7 och 8. I Lomma är totalytan 5000 kvadratmeter, klassificerad i enlighet med partikelklass 8. Den gemensamma maskinparken utgörs av drygt 100 formsprutningsmaskiner varav tio dubbelsprutningsmaskiner, fördelat på de båda enheterna. I Hörby finns även fem 3K-maskiner. Maskinerna är inom spannet 50 till 300 ton. I Hörby finns även sex mikroformsprutningsmaskiner, vilka vid behov kan byggas om till konventionella 50 ton maskiner. Därtill så finns ett antal monterings-, avsynings- och packmaskiner vid de båda enheterna.

Läs också: Konsolidering har aldrig varit vår filosofi

Hörbyenheten har 230 anställda och Lommaenheten 70 anställda.

-Vår utrustning är på inget sätt unik. Det som gör oss unika är vårt teknikcenter, vårt leanarbete och vårt extremt höga kvalitetstänk. Utan dessa mervärden så hade vi som tillverkare i ett högkostnadsland, aldrig kunnat konkurrera. Den geografiska närheten till våra kunder, spelar också in sin roll. Majoriteten och våra kunder och de affärer vi tar är inom Europa, säger Torkel Skoglösa.

MediTech införde Lean 2012. Då företaget är en producent av medicintekniskt gods, utarbetades det inom affärsområdets tolv enheter en variant, där man integrerat sitt strukturerade regelverk. Inom koncernen heter modellen Medical Excellence.

Teknik- och designcentret, TDC, etablerades 2010 i MediTechs lokaler i Hörby. Det är ett gemensamt resurs- och utvecklingscenter för samtliga bolag inom affärsområdet Nolato Medical Solutions.

-På TDC arbetar tekniker och produktutvecklare med olika programvaror för att simulera produkten i kundens konstruktionsstadie och samtidigt optimera för de variationer som kan uppstå vid tillverkning, användning och i miljön där produkten sedan ska användas.

Detta förarbete är oerhört värdefullt för kunden eftersom ingenjörerna vid TDC kan återkoppla med fakta under designarbetet, vilket spar både tid och pengar. 

-Först när produkten lämnar TDC, tar vi på MediTech över. Industrialiserar produkten och gör den effektiv att producera. Om justeringar måste genomföras när en produkt väl gått i produktion, så är det både kostsamt och komplicerat. Att kunna ta tidiga beslut innan det gått för långt i den administrativa dokumentations- och uppföljningsbyråkratin, är därför extremt värdefullt, säger han. 

För att bli än vassare och för att kunna leverera än fler mervärden till medicinteknikindustrin och de stora läkemedelsföretagen, så har MediTech även börjat titta på möjligheterna att införa ett digitalt fabriksövergripande styrsystem.

-Vi är i startgroparna och har börjat titta på system. Vi håller på med att formalisera en strategi för detta, men det är en enorm utmaning. Ska vi kunna leverera mervärde för kund, så måste vi anamma detta. Men det är inte lätt. Spårbarheten måste finnas, säger han.

Vi frågar även hur företaget ser på framtiden. Och om han i och med de utökade fabrikslokalerna, nu anser sig ha tillräckligt med yta att växa i ett bra tag framöver? 

Läs också: Fortsatt stark utveckling

-Vi har en orderstock som gör att vi har en väldigt stor tro på framtiden. Vi ska växa stegvis och ha en långsiktighet med ansvar mot våra ägare.

Enligt Torkel Skoglösa så är det ett väldigt högt tryck i branschen och ont om ledig kapacitet överallt. Även underleverantörerna har mycket att göra, men skulle konjunkturen vända så minskar kundens riskvillighet att investera i nya projekt och produkter. 

-Allt vittnar om en väldigt bra konjunktur för vår bransch ett tag till och jag ser väldigt ljust på framtiden, säger Torkel Skoglösa.

Medical Solutions

Nolato MediTech tillhör affärsområdet Medical Solutions. Affärsområdet har produktionsenheter på 12 platser i världen, varav fyra i Sverige. 

2018 redovisade affärsområdet en omsättning på 2.27 miljarder kronor, vilket en ökning med 12 procent jämfört med föregående år. Hela koncernen redovisade en omsättning på 6.7 miljarder kronor.

-Affärsområdet har haft en ganska aggressiv tillväxt de senaste åren. Under 2018 genomfördes inga förvärv. Ökningen på 12 procent är helt och hållet organisk och det är fantastiskt bra, säger Skoglösa.

Håll dig uppdaterad med Plastforum SE
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Följ våra hetaste nyheter på Linkedin

Nu har vi semester!

I topp bland hemvändande bolag

IMCD och Lactips ingår nordiskt samarbete

Positionen stärks ytterligare genom nytt förvärv

Nyhetsbrev

Tillverkaren förvärvar återvinnare

Arkiv

Debatt
Fel med skatt på plastbärkassar

SPIF:s svar på regeringens promemoria om en skatt på plastbärkassar.

Tar nästa steg med AI

"Vi var inte redo"

Sick AB byter vd

Klimatsmart
”Take aways” från Circular Initiative 2019

Opiflex i samarbetsavtal med italienska Effedi

Klimatsmart
Samarbete kring återvunnen plast

Klimatsmart
Cory säger ja till plastskatt i England

K 2019
Pressträff inför K 2019

Stärkt samarbete kring mekanisk återvinning

Får ny ägare - igen

Ny investering på plats

SP Group köper finskt

Chevron budar på Nova Chemicals

"Svenska företag måste engagera sig"

Tekniknytt
Mäter din förbrukning

Växer med större lageryta

Plus

Spännande projekt om grafen

Tekniknytt
Lätt hitta defekter

Tekniknytt
Varmkanalssystem utan kyld cylinder

Tekniknytt
Världsrekord för ledande plast

Klimatsmart
Pantflaska blir biljett i Istanbul

Tekniknytt
Bilbatterihus av CFRTP

Utlysning inom området biomaterial

Nu kommer pissoaren för kvinnor

Ledare
Bara att tuta och köra! Eller?

Svenska industriföretag redo för 5G

Värnamoföretaget investerar

Tekniknytt
Algoritmen styr varmformningen

Tekniknytt
Nytt material för implantat

Se alla Företagens egna nyheter

Precision in plastics

Överdosering av additiver kostar 100.000-tals kronor per år

Vad gör vi på Balluff?

Hur mycket läser du?

Med månadens ZEISS Quiz kan du testa dina kunskaper i mätteknik och fira vårt 100-årsjubileum

Wellplast AB söker förpackningskonstruktör

Nyheter från Arburg!

Var rädd om dig i Sommarsverige!

Följ med Wexoe till Rockwell Automation TechED i München 21-24 oktober 2019

Wellplast AB söker förpackningskonstruktör

MakerBot PETG för industriella applikationer

Webinar | Plastic production: Process optimization by using ZEISS solutions

Polykemi rustar inför framtiden

Härdat glas - en stark lösning från Mirit Glas

Hållbara lösningar från Norner

Lär känna oss på Distrupol Nordic

Första Xact Metal 3D-skrivaren i Europa hos Protech

3D-scanner från ShapeGrabber!

Hygienisk , exakt och robust tryckgivare - JUMO TAROS S46 H

Böjt och rundat glas från Mirit Glas

Vad är kopplingen mellan Industry 4.0 och IO-Link?

Synglas i hög kvalitet för inspektion av industriella processer

R 5 0760 A PLUS den intelligenta vakuumpumpen med integrerad frekvensomvand...

Nytt optiskt klart lim

Med månadens ZEISS Quiz kan du testa dina kunskaper i mätteknik och fira vå...

Sänd till en kollega

0.181