23948sdkhjf

Omsättningsrekord för danska MiR

Tillverkaren av autonoma mobila robotar redovisar omsättningsrekord för 2018.

Försäljningen av kollaborativa robotar blev nästan tre gånger så stort under 2018 som 2017. Mobile Industrial Robots (MiR) hade som mål att gå från en omsättning på 75 miljoner år 2017 till 200 miljoner 2018. Ett mål som uppnåddes.  

-Vi kommer inte luta oss tillbaka och vi förväntar oss att återigen avsevärt öka vår omsättning under 2019, säger Thomas Visti, vd för MiR. 

Många av världens största multinationella koncerner investerar i större flottor av MiR-robotar till sina fabriker runt om i världen. För dem handlar det om att optimera genomloppstiden i en alltmer komplex och föränderlig produktion. 

-Företag övergår i allt högre grad till agila produktionssystem som ska kunna producera mera skräddarsydda lösningar i mindre upplagor. Det ställer självklart också krav på logistiken, som också ska vara flexibel och lätt att anpassa. Här passar vår teknik in riktigt väl, eftersom den tillgodoser behovet av en agil och flexibel produktionslayout”, säger Thomas Visti. 

Tillverkaren levererar sina robotar till flera multinationella bolag. Bland annat har MiR just ingått ett strategiskt avtal med den franska jätten Faurecia, som är på plats i över 300 bilfabriker i över 30 länder. 

Thomas Visti ser ljust på framtiden och tror sig behöva anställa cirka 100 nya medarbetare, öppna nya kontor och lansera nya produkter, under 2019. 

-Vi kommer inte luta oss tillbaka och vi förväntar oss att återigen avsevärt öka vår omsättning under 2019. Det kommande året kommer vi fokusera på att fortsätta leverera de lösningar som företagen efterfrågar. Det innebär bland annat att vi i samarbete med externa partner kommer erbjuda leasing av våra robotar, säger Visti. 

Idag har MiR lokala kontor i New York, San Diego, Frankfurt, Barcelona, Shanghai och Singapore. Under 2019 planerar tillverkaren att öppnafler kontor i USA, i kinesiska Shenzhen och i Japans huvudstad Tokyo.  

Sedan våren 2018 ägs MiR av amerikanska Teradyne, som för tre år sedan också köpte danska Universal Robots.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096