23948sdkhjf

Tillsammans vill de utveckla världens starkaste AMR-flotta

Danska Mobile Industrial Robots och amerikanska AutoGuide Mobile Robots går samman och blir en unik leverantör av autonoma mobila robotar, AMR.

Båda företagen ingår sedan tidigare i Teradyne-koncernen. Efter sammanslagningen kommer båda att gå under namnet Mobile Industrial Robots (MiR). Huvudkontoret kommer att ligga i Odense, Danmark. 

Marknaden för autonoma mobila robotar växer kraftigt. Mobile Industrial Robots erbjuder redan idag autonoma mobila robotar för att flytta pallar upp till 1350 kg och små och medelstora föremål. Med tillskottet av resurserna från AutoGuide Mobile Robots kommer företaget inom en snar framtid även att kunna tillhandahålla AMR för att flytta mycket tunga laster och pallar. Efter sammanslagningen står målsättningen klar, att skapa världens största produktportfölj av autonoma mobila robotar för industri och logistikbranschen, så att kunderna har möjlighet att välja en leverantör av alla typer av AMR. 

Sammanslagningen trädde i kraft i slutet av september 2022. På förhand har de två företagen i Teradyne-gruppen varit framåtblickande och har under lång tid arbetat på en lösning för att använda samma mjukvara för fleet management för sina produkter.

Det sammanslagna företaget sysselsätter 450 anställda, varav 250 är ingenjörer. Till vd för det sammanslagna bolaget har Walter Vahey utsetts. Han har varit en del av Teradynes högsta ledning sedan 2004 och var involverad i Teradynes förvärv av först MiR 2018 och sedan av AutoGuide 2019. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.331