23948sdkhjf

Utstötaren synkroniseras med formrörelsen

Sumitomo (SHI) Demag har utvecklat en ny programvara vilken synkroniserar utstötaren med formhastigheten och förkortar därmed formens öppentid och produktivitet, vid formsprutning av förpackningar. 

Programvaran är framtagen för företagets IntElect-serie, vilken medger en formöppningstid på endast 0,9 sekunder, samt säkerställer att komponenterna avlägsnats från verktyget innan det stängs igen.  

Synkroniciteten mellan formens öppning och ejektorns rörelse framåt, har stor inverkan på hur detaljerna stöts ut. Detta synkroniserade program, installerat på NC5 Plus-kontrollpanelen, gör det möjligt för maskinoperatörerna att välja den idealiska inställningen för utstötning av de formsprutade komponenter för att säkerställa att utrymmet mellan de båda formhalvorna är rent, innan nästa formningscykel startar igen.  

-Det här är en utmärkt programvara för att öka produktivitetenspeciellt för formsprutningsföretag som massproducerar förpackningsdelar som kapsyler och förslutningar, säger Nigel Flowers, vd för Sumitomo (SHI) Demag UK och förklarar. När bromsnocken opererar snabbare än ejektormekanismen, har man mindre styrning på hur och var de formsprutade komponenterna kommer att falla. 

Källa: engineering-update.co.uk

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081