23948sdkhjf

Ny maskinserie och egna robotserien SAM

Sumitomo Demag har totalt åtta helelektriska formsprutningsmaskiner varav fyra i egna montern D22, hall 15, och fyra i VDMA område cirkulär ekonomi på K 2022.

Vid en presskonferens inför mässan sa Thorsten Thümen, teknikchef för Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, att en ny serie höghastighetsformsprutningsmaskiner, PAC-E, kommer visas. 

Thümen sa att SHI utökar sin IntelElect-plattform, till exempel visas en multi-version för effektiv flerkomponentproduktion, samt en högpresterande IntelElect S. Dessutom kommer standardiserade processtekniska utrustningspaket för LSR och fysisk skumning (MuCell) att finnas tillgängliga i montern.

Förpackningsmarknaden är mycket viktig för SHI. Thümen tillkännagav här att en nyhet, baserad på El-Exis SP-plattformen, kommer lanseras. Detta inkluderar en framtida variant utrustad med servopumpar inom ett medelhögt och högt låskraftsområde, för ytterligare förbättrad energieffektivitet.

Den mest spännande nyheten, enligt Thorsten Thüman är dock den nya serien av höghastighetsmaskiner, PAC-E. Serien har en ny insprutningsenhet speciellt utvecklad för formsprutning av förpackningsapplikationer.

I montern visas även vidareutvecklingen av företagets automationslösningar. SAM-projektet (Sumitomo, Automation, Machine), som introducerades förra året, inrymmer nu även SAM-C vilket är en 4-axlig linjär robot med kartesisk kinematik för standardapplikationer som kompletterar samarbetet med Sepro och dess 4-axliga linjära SDR.

Den nya varianten av SAM-roboten är designad för mer komplexa applikationer och kombinerar det linjära axelsystemet med andra teknologier.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094