23948sdkhjf

EOS i nytt samarbete

Företaget ska tillsammans med en tysk startup-spelare simulera additiv tillverkning.
EOS inleder ett samarbete med det tyska startupföretaget Additive Works.

Amphyon är en programvara för simulering inom additiv tillverkning. Tanken är att minska utvecklingskostnaderna och öka delkvaliteten.

Lösningen innebär en simulering av AM-byggprocessen. Den ska framhäva och optimera möjliga problemområden av den specifika del som ska byggas före den äger rum.

Med hjälp av en programvara som är användarvänlig och snabb går det att forma noggrannheten, öka ytkvaliteten och förbättra produktiviteten och stabiliteten. Det här ska bidra till både tids- och kostnadseffektivitet.

– Även om AM-tekniken i sig är redo, kan det vara svårt att säga om en del kommer att tillverkas som förväntat. När en del har producerats med ett problem, till exempel ytfel, innebär det att maskin- och materialkostnader går förlorade. Att använda simuleringsprogram är vanligt när det gäller traditionella tillverkningsmetoder, säger Additive Works vd Nils Keller enligt ett pressmeddelande.

EOS (Electro Optical Systems) har över 550 system installerade över hela världen.

Företaget är en global leverantör av teknik inom industriell 3D-printing av metaller och polymerer. EOS har sedan 1989 varit verksamt inom additiv tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08