23948sdkhjf

Hållbara utskriftsmaterial

På årets mässa Formnext introducerar EOS, leverantör av industriell 3D-utskriftsteknik, nya utskriftskvaliteter samt polymersystemet Formiga P 110 FDR.

På mässan som pågår just nu (den 15 till 18 november) introducerar EOS ett klimatneutralt PA 1101 material samt ett kolreducerat PA 2200 material.  

Polyamidkvaliteten PA 1101 är ett biobaserat material med lägre koldioxidavtryck än bensinbaserade polymerer. Kvaliteten uppges vara klimatneutralt, vilket återspeglar den bredare inkluderingen av andra växthusgaser i klimatförändringen, även om koldioxid är den vanligaste. Kunderna får ett certifikat som styrker korrekt beräkning och kvittning för applikationen. 

Polyamidkvaliteten PA 2200 är traditionellt en bensinbaserad polymer, med förhöjd klimatpåverkan. Den kolreducerade kvaliteten uppges ha ett nästan 45 procent lägre koldioxidavtryck. Den energi som använts för materialets framställning är förnybar. 

I sin monter introducerar EOS även polymersystemet Formiga P 110 FDR. Systemet använder en CO-laser med en fokusdiameter som är dubbelt så liten som befintlig SLS-teknik. Med detta kan extremt fina ytor uppnås, samt ömtåliga men stabila delar med en minsta väggtjocklek på bara 0,22 millimeter, tillverkas. Materialet bearbetas i lagertjocklekar på 40 µm och kännetecknas av hög slaghållfasthet och brottöjning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
UPM viktig partner för Algol Chemicals
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094