23948sdkhjf

Lumeo Technology en av tre finalister i Plastovationer Design

Hej Leo Wu! Varför är ni finalist i årets Plastovationer Design?

-Vi är ett par unga entreprenörer som tror starkt på allas rätt att känna sig trygg. Vi valde att gå mot strömmen i en marknad där allt digitaliseras, och skapade en unik produkt, C-Safe, med ett koncept som världen aldrig tidigare sett, säger Leo Wu. 

-Genom att dra nytta av egenskaperna hos plastmaterialet, kombinera magnetism med klockmekanik i en liten och på utsidan simpel design, så har vi löst ett utredd problem av stöld och tapp av telefon.

Varför vill ni vinna?

-Vi hoppas kunna dela med oss av vår lösning och vår historia till omvärlden så att fler kan få chansen att skydda sig själv mot dessa oväntade händelser. Samtidigt hoppas vi kunna inspirera andra att våga tänka annorlunda och testa nya lösningar. Det finns många sätt att lösa ett problem på, och ibland kan en fysisk lösning vara den mest effektiva i en digital värld, säger han.

Hur ser ni på framtiden?

-I takt med att dagens samhälle har blivit allt mer osäker är vår vision att fortsätta utveckla lösningar inom personlig säkerhet som ger individer förmågan att skydda det de håller kärt. Vi siktar på att ge mer kontroll och trygghet där individen kan förebygga olyckor innan de inträffar, och vi arbetar i nuläget med ett helt nytt koncept som kan hjälpa mot överfall. Vi kämpar för en ljus framtid där alla kan känna en trygghet i allt de gör, var de än är, säger Leo Wu, Lumeo Technology.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastovationer 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095