23948sdkhjf

Förvärvar del i polskt gummiföretag

Horda Gruppen har förvärvat en del av det polska företaget Takoni som tidigare ägdes av svenska Ifos Gummi AB. Idag ägs det av det svenska gummiföretagets tidigare vd samt tre polska företag. Det senaste året har det polska bolaget ökat sin omsättning med 100 miljoner kronor.
-Vi har samarbetat med Håkan Nilsson och Takoni i ett antal år och köper gummiartiklar av dem för mellan 20 till 30 miljoner kronor per år, säger Lars Lejon, vd för Horda Gruppen till Plastforum.

Takoni tillverkar i huvudsak gummiartiklar. I september invigdes en helt ny och betydligt större fabrik. Idag är den nästa helt redan fullbelagd. Under loppet av ett år har företagets omsättning gått från 70 till 170 miljoner kronor.

Horda Gruppen har bedrivit ett intensivt samarbete med det polska bolaget och Håkan Nilsson sedan mer än ett år tillbaka. Att gå in som tio procent delägare var därför ett naturligt steg.

Men det är inte bara på den polska fronten som det händer mycket. Företaget har mycket spännande på gång även på hemmaplan.

-Vi har jättemycket att göra vilket är riktigt roligt, säger Lars Lejon./MF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063