23948sdkhjf

Wacker stärker korten inom silikonbelagda hälsoprodukter

Tillverkaren av silikonråvara, Wacker GmbH, har förvärvat tillverkningstillgångarna och know-how från USA-baserade Bio Med Sciences Inc.

Genom förvärvet utökar Wacker sin expertis och verksamhet inom silikonbelagda hälsovårdsprodukter samt produktion av silikonbelagda limprodukter. Som en del av förvärvet kommer en majoritet av Bio Med Sciences personal att ha fortsatt inställning i bolaget. Parter har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

– Genom att ta över Bio Med Sciences tillgångar, teknologi och kunnande är vi nu en lösningsleverantör för hälsovårdsindustrin. Denna nya verksamhet kompletterar perfekt våra befintliga lösningar av silikonbaserade gellim för medicinska och kosmetiska applikationer, säger Wacker:s styrelseledamot Christian Kirsten.

Wacker kommer även att använda den förvärvade teknologin som en utvecklingsplattform för innovationer i applikationer som fäster mot huden, som bärbara medicinska apparater och vård av ärr.

De förvärvade tillgångarna och en majoritet av personalstyrkan kommer att ingå i den nya juridiska enheten Wacker Silicone Manufactured Innovations LLC (WSMI). Enheten blir ett helägt dotterbolag till Wacker Chemical Corporation, och kommer att betjäna kunder och erbjuda prototyputveckling, tekniska tjänster och kontraktstillverkningstjänster till marknaderna för medicintekniska produkter och sårvård.

 Befintliga konsumentprodukter och relaterade varumärken kommer att finnas kvar hos BioMed Sciences då dessa inte är en del av förvärvet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11