23948sdkhjf

Rondos senaste investering: “En helt ny produktionsteknik för oss”

Rondo Plast AB har investerat över tio miljoner kronor i en ny plastkompaktor som pressar samman produktionsspill samt en ny klippmaskin. Investeringen gör det möjligt för Rondo att återvinna och hantera nya och fler materialkällor än tidigare.

Den nya plastkompaktorn har kapacitet att hantera mer än 4000 ton material om året, vilket innebär nya möjligheter för företaget.

– Tack vare investeringen kan vi ta hand om fler fraktioner av återvinningsbar plast och industrispill från våra leverantörer än tidigare, säger Patrik Lindqvist, strategisk inköpare på Rondo Plast, i ett pressmeddelande.

– I vissa fall har det tidigare kasserats som brännbart avfall, men nu kan vi uppgradera och återanvända det i vår produktion av högkvalitativa återvunna plastkompound.

Den nya plastkompaktorn är placerad i fabriken i Ystad och är den första av sitt slag som Polykemi Group köpt. Kompaktorn hanterar industrispill från bland annat fiber, rep, non-woven, plastfilm, etiketter, damm och spån.

– Det är en helt ny produktionsteknik för oss som gör att vi nu kan hantera ett betydligt bredare sortiment av material som vi inte har kunnat processa tidigare på grund av dess form eller låga densitet, säger Patrik Lindqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078