23948sdkhjf

Bjørn Thorsen i samarbete med Celanese kring känt varumärke

Bjørn Thorsen A/S, distributör med fokus på mjuka och flexibla polymerlösningar, har utvidgat sitt samarbete med det globala kemi- och specialmaterialföretaget Celanese. Det utvidgade samarbetet innebär att Bjørn Thorsen fått distributionsrättigheterna för Celanese termoplastiska polyesterelastomer, Hytrel TPC, Norden, Baltikum och Frankrike.

Bjørn Thorsen har sedan tidigare en rad elastomerer i sin portfölj som TPV (Santoprene) och TPU (Estane) från Lubrizol samt TPV (Opti-Pren), TPE (Opti-Soft) och TPO (Opti-Flex) från Customized Compound Solutions.

– Genom att erbjuda ett komplett spektrum av elastomerer kan vi matcha kundernas krav med den perfekta materiallösningen. Oavsett om de behöver flexibiliteten hos TPV, hållbarheten hos TPU eller mångsidigheten och styrkan hos TPC, så har vi dessa materiallösningar, säger Mikko Långström, försäljningsdirektör för affärsenheten Advanced Polymers, i ett pressmeddelande.

För Bjørn Thorsens kunder innebär detta samarbete också att de får lösningar som präglas av cirkularitet. Både Celanese och Bjørn Thorsen har åtagit sig att ta fram hållbara, återvinningsbara och cirkulära lösningar för marknaden.

Bjørn Thorsens Advanced Polymers-team hoppas kunna ta in fler elastomerer i sin produktportfölj inom en snar framtid, vilket stöder distributörens expansionsplaner över Europa. Som en del av sina åtgärder för att stödja den europeiska strategin, har företaget inlett intervjuprocessen med tänkbara kandidater inom plast- & gummiområdet för att leda företagets inträde på marknaderna i Tyskland och Centraleuropa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125