23948sdkhjf

Fortsätter leverera starkt resultat

Arla Plast, tillverkare och leverantör av extruderade skivor i tekniska plastmaterial, redovisar en ökning av rörelseresultatet med 159 procent för Q3 2024, jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Kvartalet präglades av en marknadsutveckling som skiljer sig från tidigare kvartal under året och föregående år, rapporterar Arla Plast.

– Volymerna inom vår bransch har glädjande nog börjat öka, och vi bedömer att vi bibehåller vår marknadsandel i Europa. Sannolikt har vi passerat den lägsta punkten när det gäller marknadens volymnedgång och landat på en mer stabil nivå i efterfrågan, likt den innan pandemin, uppger Christian Krichau, vd och koncernchef för Arla Plast i sin delårsrapport för januari till september 2023.

Koncernens försäljningsvolym uppgick till 4 819 ton (3 817 ton), en ökning med 26 procent. Nettoomsättningen uppgick till 262,9 MSEK (232,0 MSEK), en ökning med 13 procent. Organiskt var ökningen 5 procent.

Rörelseresultatet uppgick till 28,0 MSEK (10,8 MSEK), en ökning med 159 procent och rörelsemarginalen ökade till 10,7 procent (4,7%).

I sina slutord gör Christian Krichau, vd och koncernchef, en utblick.

– Marknadens efterfrågan har stabiliserats och är starkare nu än föregående år, men utvecklingen framåt är fortsatt svår att bedöma. Investeringarna har varit återhållsamma i år, men vi planerar för modernisering av vår anläggning i Kadaň samt byggnation av nytt lager i Borensberg. Dessa investeringar syftar till att effektivisera produktionen i Kadaň och optimera logistikflödena i Borensberg, skriver Krichau.

Läs även: Arla Plast dubblar resultatet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063