23948sdkhjf

Arla Plast dubblar resultatet

Industribolaget Arla Plast AB redovisar ett rörelseresultat på 32,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023 (13,5). Nettoomsättningen uppgick till 275 miljoner kronor (267). Rörelsemarginalen landade på 11,6 procent (5,0).

I ett uttalande till delårsrapporten uppger företagets vd Christian Krichau att osäkerheten är fortsatt stor på marknaden.

– Vi har dock en väldiversifierad kund- och produktportfölj med bra riskspridning inom olika branscher och marknader som ger oss goda förutsättningar att navigera framåt på stabil grund, uppger Krichau.

Under årets andra kvartal minskade bolagets försäljningsvolym med 3 procent till 5 193 ton.

– Volymerna i vår bransch har fortsatt sjunka under andra kvartalet, dock i en lägre takt än under 2022. Vår bedömning är att vi bibehåller vår marknadsandel i Europa. Byggbranschen är generellt svag medan efterfrågan från andra applikationsområden har återhämtat sig. Det geopolitiska läget med krig i Europa samt den allmänna konjunkturen med stigande räntor och en hög inflation påverkar efterfrågan. Råmaterialpriserna, vilka påverkar såväl nettoomsättningen som bruttomarginalen, har fortsatt röra sig nedåt och vi upplever även en ökad materialtillgänglighet under det andra kvartalet 2023", skriver Christian Krichau.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109