23948sdkhjf

Produktion tar fart i ny elastomerfabrik

Covestro har påbörjat produktionen av polyuretan-elastomersystem vid sin nya fabrik i Shanghai, Kina. Investeringen för byggnationen av fabriken är ett tvåsiffrigt miljonbelopp i euro räknat. Investeringen är en del av ett större investeringsbatteri som företaget gjort de senaste åren på sina sajter i Thailand och Spanien. 

Den nya fabriken i Shanghai ska hjälpa till att möta den ökande efterfrågan på materialet i Asien-Stillahavsområdet, till exempel i tillämpningar inom förnybar energi som offshore-kabelskydd och skärvalsar av kiselskivor av solcellspaneler.

– Vi förväntar oss att marknaden för elastomer ska växa över Kinas bruttonationalprodukt, och vill göra det möjligt för våra kunder att vara en del av den, säger Thomas Braig, chef för affärsenheten Elastomers.

Den nya anläggningen är det senaste tillskottet till Covestro Integrated Site Shanghai (CISS), tillverkarens enskilt största produktionsanläggning i världen. CISS är nu hem för tolv anläggningar. Sedan 2001 har företaget investerat cirka 3,7 miljarder euro på sajten.

CISS är en av Covestros ISCC PLUS (International Sustainability and Carbon Certification) certifierade anläggningar. Detta innebär att den kan förse kunder med drop-in, massbalanserade material som härrör från förnybara tillskrivna produkter, och därigenom hjälpa kunderna att minska sitt koldioxidavtryck.

För att göra det lättare att urskilja mer hållbara produkter, har Covestro introducerat suffixet "CQ" som står för "Circular Intelligence" och identifierar produkter som innehåller minst 25 procent alternativa råvaror.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078