23948sdkhjf

LyondellBasell förvärvar holländskt återvinningsföretag

Stiphout Industries B.V, är ett nederländskt företag, verksamt inom inköp och bearbetning av plastförpackningsavfall efter konsument, PCR. Under sommaren förvärvade kemikalietillverkaren LyondellBasell en 50-procentig andel i bolaget. 

De ekonomiska villkoren för affären har inte offentliggjorts, men i ett pressmeddelande den 19 juli uppger en talesperson för LyondellBasell att den nederländska anläggning har en årlig bearbetningskapacitet som motsvarar den mängd plastförpackningsavfall som genereras av över 500 000 nederländska medborgare per år.


– Investering i Stiphout är i linje med vår strategi att investera i återvinnings- och bearbetningsföretag av plastavfall som stödjer våra befintliga tillgångar i Nederländerna och Tyskland, uppger Yvonne van der Laan, LyondellBasells vice vd för cirkulära och koldioxidlåga lösningar.

Aktieinnehavet möjliggör för LyondellBasell att ytterligare utöka dess CirculenRecover-portfölj, skapa lösningar till stöd för deras cirkulära och koldioxidlåga mål.

Stiphout, som grundades 2015, är specialiserat på att återvinna hushållsavfall till rena PP- och HDPE-flakes.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.531