23948sdkhjf

Uppdelningen klar och namnen officiella

I samband med den föreslagna uppdelningen av Solvay är det nu officiellt vilka de nya företagsnamnen kommer att bli. 

Solvay-namnet kommer behållas för EssentialCo, och företagets kompositmaterialsegment SpecialtyCo, antar namnet Syensqo. Bolagen blir två oberoende börsbolag, vilket Plastforum rapporterade om i mars 2022. Separationen är planerad att slutföras i december 2023, efter det att sedvanliga villkor är uppfyllda.

Läs mer om bolagsspliten: Här

Ilham Kadri, vd för Solvay, säger att Solvay kommer att skapa och leverera lösningar inom boende, hälsa, kost och mobilitet. Det nya Solvay kommer att inrymma ledande monoteknologiföretag och produkter som soda, peroxider, kiseldioxid och beläggningar, vilket idag rapporteras som företagets kemikaliesegment, såväl som specialkemikalieverksamheten. 

Syensqo, det nya namnet för SpecialtyCo, kommer enligt företaget att spela en nyckelroll i framtiden för ren mobilitet, genom att möjliggöra nästa generations elfordonsbatterier (EV) och genom att utveckla grönt väte och termoplastiska kompositer. Det kommer att åstadkomma genombrott inom biobaserade lösningar, naturliga ingredienser, cirkulära lösningar med mera genom högpresterande specialpolymerer, kompositverksamhet samt teknologilösningar, aromprestanda och olja & gas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078