23948sdkhjf

Nappflaskor med massbalanserat innehåll

Solvay har ingått partnerskap med Hegen Pte Ltd för användning av massbalanserad polyfenylsulfon, PPSU, (Duradex) i Hegens premiumlinje av nappflaskor. Det cirkulära, icke-fossila råvaruinnehållet i PPSU-kvaliteten är massbalanscertifierad från tredje part. 

PPSU är en amorf, naturligt bärnstensfärgad transparent polymer, fri från konstgjorda pigment, ftalater och bisfenoler, som BPA.

– Den cirkulära PPSU-polymeren uppvisar samma högpresterande egenskaper som det tidigare materialet som användes vid formning av våra premium Hegen PCTO-flaskor, vilket gör den till ett mycket effektivt drop-in-alternativ till helt fossila PPSU-lösningar, säger Yvon Bock, grundare och vd för Hegen.

Duradex PPSU MB är kopplat till 54 procent allokerat cirkulärt, icke-fossilt råmaterial, vilket är tredjeparts massbalansverifierat enligt ISCC PLUS massbalansredovisningsregimen.

Massbalanspolymeren har en hög reptålighet och är fläckbeständig, absorberar inte lukter och ger en naturligt non-stick yta. Den kombinerar exceptionell hydrolytisk stabilitet och spricksäker seghet med hög värmebeständighet. Dessa egenskaper kvalificerar också de lätta, ergonomiskt formade och vidöppningsbara flaskorna för mer än 1 000 ång- eller hetvattensteriliseringar samt diskmaskinscykler utan risk för skador.

Den första massbalanserade PPSU-nappflaskan ska lanseras på marknaden senast 2024, utlovar de båda företagen.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094