23948sdkhjf

Produktportfölj med stor bredd

Även om efterfrågan på marknaden, generellt sett är lägre än samma period förra året, har Esvama haft en stark start på året med bra orderingång, uppger företagets försäljningschef Christopher Holtenfjord.
På mässan kommer Esvama lyfta fram sitt arbete kring hållbarhetsfrågor och företagets unika koncept Return.

- Hållbarhetsfrågorna ligger högt på agendan hos våra kunder och vi vill visa bredden av vårt arbete kring dessa frågor. Vi vill också ta chansen och lyfta fram vår breda produktportfölj, vårt oberoende av någon specifik producent och vikten av att kundens behov står i fokus, snarare än att begränsas av vilka produkter vi har i portföljen, säger Ted Stolt, vd för företaget.

De framhåller att företaget har ett spännande år framför sig. De ser en stark tillväxt in Finland efter att förra året ha investerat i en försäljningschef med utgångspunkt i Åbo. Vidare har Esvama inlett samarbete med flera nya producenter och leverantörer, vilket kommer ge en bredd i dess kunderbjudande. Det är allt från biopolymerer och återvunna material till välkänd PE och PP som nyvara.

Stolt och Holtenfjord anser att fokuseringen på hållbarhet och framförallt på återvunna material ökat. Alla stora producenter av nyvara har idag även ett eller flera olika koncept på temat återvunna/hållbara polymerer. - Vi ser framför oss en transformation av producenterna av återvunna polymerer där fler kommer inkorporeras i större bolag och koncerner och att den därmed ganska öppna marknaden, kommer bli mer kontrollerad framöver. Inte nödvändigtvis en helt positiv utveckling, säger de. Monter E:26.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111