23948sdkhjf

Nya WITTMANN S-Max serien - Lågvarviga kvarnar

| Medlemsnyhet | Företag Battenfeld Sverige AB

I augusti 2018 presenteras de nya S-Max kvarnarna från WITTMANN: S-Max 2, S-Max 2 Plus och S-Max 3. Dessa är låghastighetskvarnar för inline-återvinning av ingöt av hårda och spröda tekniska plaster med en kapacitet på 12, 20 eller 30 kg per timme.

De senaste 20 åren har inneburit ett skifte i attityd och användning av plastavfall vid produktion av plastdetaljer - både sett till hantering av avfall internt, men också användandet av återvunnet material i färdiga produkter. Att välja en kvarn kan vara avgörande för en produkt eller ett företags framgång. Ett kraftigt ökat miljötänk har spelat roll i denna utveckling. "Gröna" faktorer fortsätter att komma i fokus. Inte bara detta, utan även de som tillverkar plastdetaljer strävar efter förbättrad återvinning och besparingar i materialkostnader. Företag inser också att de måste hänga med i rådande sociala trender. Många slutanvändare frågar idag efter produkter tillverkade av återvunnet material. Det är sund affärsekonomi att förse dem med detta.

Egenskaper för kvarnar
De flesta inom plastindustrin behöver en konstant kvantitet av dammfritt och högkvalitativt återvunnet material i en konstant storlek. Detta är huvudprioriteten. Men det finns så klart fler viktiga aspekter: dammförsegling, modulär utformning, enkel och säker rengöring, effektiv kraftöverföring, låg ljudnivå och litet fotavtryck. Säkerheten för operatörerna är också mycket viktigt. WITTMANN har därför utvecklat flera ledande lösningar för att möta dessa kriterier; WITTMANNs kvarnar har en lägre ljudnivå, sparar mer energi, har ett mer kompakt format, behöver mindre underhåll, är försedda med härdade skär, möjliggör enkel rengöring och har utmärkta säkerhetsegenskaper.

S-Max serien
S-Maxseriens modeller är speciellt framtagna för intern återvinning i sluten krets direkt vid formsprutan, för ingöt från maskiner med upp till 300 tons låskraft. S-Max är en portabel enhet som enkelt kan flyttas från en maskin till en annan, vilket ger stor flexibilitet. Det finns även möjlighet till interfaceanslutning som ger full kommunikation direkt med formsprutan. Som tillval finns en speciell avstängningsfunktion där kvarnen automatiskt stängs av när formsprutan stängs av, vilket hjälper till att spara energi.

Standardutrustning
Många fler intressanta och fördelaktiga funktioner kommer som standard med nya S-Maxserien. En nivåvakt, som är placerad under kvarnkammaren, ger ljud- och ljussignal om nödvändigt, och gör att man undviker överfyllning av behållaren och håller kvarnkammaren fri från granulat. Placeringen av givaren ger även fler fördelar: direktanslutning till kontrollkabinett, givaren sitter inte mitt i materialflödet, och full ingångskapacitet i behållaren. Utgångsröret kan därmed sättas i olika positioner, vilket gör det enklare att ansluta flexslang till materialsugen. Detta innebär ett bättre utnyttjande av golvyta. Det vinklade utgångsröret med justerbart luftflöde medger ett mer effektivt uttag av materialet, och undviker att slangen sätts igen. Kvarnkammaren nås enkelt med en 90° vinkling av materialtratten, och möjliggör perfekt rengöring.

 

För mer information, kontakta Battenfeld Sverige AB som är representant för WITTMANN i Sverige och Norge. Hemsida: www.battenfeld.se

Medlemsnyhet

Företag
Battenfeld Sverige AB

Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Sverige
Battenfeld Sverige AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.087