23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rondo Plasts mångmiljoninvestering ger helt nya återvinningsmöjligheter

En ny investering ger Rondo Plast möjligheten att hantera helt nya materialkällor och därmed hjälpa både leverantörer och kunder och att ytterligare öka sin återvinningsgrad. Det är en stor vinst för både klimat och ekonomin.

Rondo Plast, med huvudkontor i Ystad, har investerat över tio miljoner kronor i en ny plastkompaktor som sammanpressar produktionsspill samt en ny klippmaskin. Plastkompaktorn har kapacitet att hantera mer än 4000 ton material om året, vilket innebär nya möjligheter för företaget. 

– Tack vare investeringen kan vi ta hand om fler fraktioner av återvinningsbar plast och industrispill från våra leverantörer än tidigare, säger Patrik Lindqvist, strategisk inköpare på Rondo Plast. 

– I vissa fall har det tidigare kasserats som brännbart avfall, men nu kan vi uppgradera och återanvända det i vår produktion av högkvalitativa återvunna plastcompounds. 

Ökar antalet källor och leverantörer

Rondo Plast har sedan 1980 varit specialiserade på utveckling och tillverkning av kundanpassade plastcompounds av återvunna råvaror. Den nya plastkompaktorn är placerad i fabriken i Ystad och är den första av sitt slag som Polykemi Group förvärvar. Kompaktorn hanterar industrispill i god kvalitet från bland annat fiber, rep, non-woven, plast-film, etiketter, damm och spån. 

– Det är en helt ny produktionsteknik för oss som gör att vi nu kan hantera ett betydligt bredare sortiment av material som vi inte har kunnat processa tidigare på grund av dess form eller låga densitet, förklarar Patrik Lindqvist. 

– Detta ökar inte bara tillgången till fler källor och breddar antalet leverantörer utan är också ett ännu mer hållbart sätt att arbeta på. 

En del av investeringen består även av en kompletterande klippmaskin som klipper sönder längre eller tilltrasslade bitar av fiber och rep. Denna satsning innebär inte bara nya materialkällor i en användbar form i kompaktorn utan ökar även kapaciteten och effektiviserar den generella återvinningsverksamheten för Rondo Plast. 

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.141