23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Framtidens hållbara ånga

Om man får frågan om vad de största källorna till växthusgasutsläpp är så hamnar världens hälso- och sjukvårdssystem förmodligen inte högt upp på listan. Men så är inte fallet. Eftersom det är en sån universell nödvändighet för samhället så har det en stor påverkan.

Hälso- och sjukvårdsbranschen inser att klimatförändring  är en viktig faktor även för  människors hälsa, och ser det som ”…det största hälsohotet världen står inför detta århundrade”². När man tänker tillbaka på påverkan COVID-19-epidemin hade så är det en nära på ofattbar bedömning. 

Att göra sjukhus mer hållbara är ingen enkel uppgift 
Tänk dig att någon besöker ditt hus och genomför en energibesiktning. Resultatet visar att för att bli hållbar måste du byta ut värmepannan som gör varmvatten och centralvärme. Du borde slänga kylskåp, frys, tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin och istället skaffa mer energieffektiva vitvaror. Det är dags för en ny spis också för den delen. Och allt det här behöver ske omedelbart. 

Har du råd med allt på en gång? Förmodligen inte. Men det är dilemmat som sjukhus och hälsovården står inför då de kämpar med att hitta direkta sätt att bli mer hållbara. För många, speciellt större sjukhus med mer än 300 vårdplatser, har ånga varit en väsentlig del av vardagen i flera decennier. Den har försett flera viktiga processer med värme som inte bara plötsligt kan upphöra.

Läs bloggen

Spirax Sarco AB
Evenemangsgatan 40, plan 2
169 56 Solna
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE556194878601

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032