23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Wemo bygger ut och satsar på Europa

I maj 2023 förvärvades Wemo av japanska Yushin och nu börjar synergieffekterna att synas. Det ryktas om expansion, satsning i Tyskland och Europaansvar för Yushin. Vi fick en pratstund med Johannes Kjellgren, vd på Wemo Automation AB.

Johannes börjar med att berätta att Wemo har registrerat ett bolag i Tyskland, Wemo Automation GmbH. Samtidigt har Yushin flyttat sitt tyska Europakontor. Hur hänger det ihop?

Wemo har Europaansvaret för Yushins produkter
”Wemo har funnits på den tyska marknaden under många år och vi känner oss hemma här. Yushin ser gärna att vi ökar försäljningen i Europa och genom ett lokalt kontor visar vi att vi är tillbaka långsiktigt för att på sikt supportera hela DACH-regionen (Tyskland, Österrike, Schweiz). I januari börjar två servicetekniker med placering i Tyskland och under 2024 kommer vi att anställa säljare och vid behov fler servicetekniker.”

Johannes förklarar att under de kommande åren kommer Wemo att etablera en tysk organisation för försäljning, service, utbildning och projektledning. Yushin flyttar sitt Europakontor och lämnar alltså inte Europa – tvärtom! 

”Europakontoret finns numera hos oss på Wemo och vi kommer att serva både Yushins kunder och våra egna. Det innebär att vi har hand om både försäljning och teknisk support för alla Yushins Europakunder och återförsäljare förutom Storbritannien och Irland. Vi är övertygade om att detta kommer att gynna alla – Wemo, Yushin, återförsäljarna och, viktigaste av allt, kunderna.”

Wemo expanderar med 4 000 kvadratmeter
Johannes Kjellgren är entusiastisk över möjligheterna med att representera två varumärken men han inser också att det är förenat med utmaningar. 

”Att bygga upp två varumärken kommer att kräva resurser. Vi är glada över att backas upp fullt ut av våra ägare. Vi har fått accept på att bygga ut och därmed i stort sett fördubbla anläggningsytan i Värnamo och vi kommer att investera i medarbetarna för att vara väl rustade för framtida utmaningar. 

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Yushin har bekräftat – och visat, att de vill bygga vidare på Wemo som varumärke. Vi kan utnyttja båda företagens fördelar och vi ser redan att vår ambition att 1 +1 ska bli 3 börjar ta form.”

Relaterade länkar
Wemo är en del av Yushin »

Wemo Automation AB
Bredastensvägen 12
331 44 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563115491

Kontaktperson

Johannes Kjellgren
CEO
johannes.kjellgren@wemogroup.com

Sänd till en kollega

0.031