23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Wemo är en del av Yushin

Vad vet du om robottillverkaren Yushin? Wemo är sedan maj månad 2023 en stolt del av Yushin Group. Låt oss berätta mer!

Yushin är japanska och betyder fritt översatt, pålitlig. ’Yu’ betyder existera och ’shin’ betyder förtroende. Företaget grundades 1973 och består av 700+ medarbetare med en omsättning på knappt 1,7 miljarder svenska kronor. Yushin är en av de ledande tillverkarna i världen när det handlar om kartesiska robotar och automationslösningar för plastindustrin. Med hjälp av 14 dotterbolag och agenter finns man representerade i nästan alla världsdelar. 

Påverkar det nya Yushin-ägarskapet Wemos kunder?
Wemo och Yushin är ledande tillverkare av linjär robotteknik och bolagen drar förstås nytta av varandras expertis. Att Wemo ägs av Yushin är ingenting som påverkar Wemos kunder, utan det är business as usual. 

Så här säger Johannes Kjellgren, vd för Wemo. 

”Först och främst är vi jätteglada över affären, den känns verkligen helrätt. Av den anledningen vill jag passa på att dementera två rykten som florerar och som kanske oroar några av våra kunder. Det ryktas att Wemo kommer att försvinna och att Yushins lösningar kommer att introduceras, till exempel rörande kontrollpaneler och programmeringsspråk.  

Wemo kommer att finnas kvar, både som varumärke och företag. Wemos kontrollpaneler och programmeringsspråk kommer att fortsätta vara en Wemo-produkt. Yushin har bekräftat att de vill bygga vidare på Wemo som varumärke med vårt produktprogram. Att vi lär av varandra och kan utnyttja våra respektive fördelar i sammanslagningen gynnar alla – kunderna inte minst. Ambitionen är att 1 + 1 ska bli 3.”

Genom affären är linjär robotteknik starkare än någonsin 
En direkt effekt av sammangåendet är att Wemos ledarskap på den europeiska marknaden stärks samtidigt som Wemo kommer att kunna stötta både sina egna och Yushins kunder via supportteamet i Sverige men också genom varandras återförsäljare. Johannes utvecklar resonemanget:

”Linjär robotteknik har väl aldrig känts starkare än nu. Vi förstår varandras produkter och tekniska lösningar och vi delar samma höga kvalitetstänk med fokus på hållbarhet. Innovation och pionjäranda präglar oss båda och jag blir därför inte alls förvånad om vi på sikt kommer att lansera nyskapande automationslösningar. Det går helt i linje med hur vi båda brukar agera. Eller som vi på Wemo brukar säga, We move things forward. 

Wemo Automation AB
Bredastensvägen 12
331 44 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563115491

Kontaktperson

Johannes Kjellgren
CEO
johannes.kjellgren@wemogroup.com

Sänd till en kollega

0.062