23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

55 år av hållbara plastmaterial på Elmia Subcontractor

Den 1 mars 1968 grundades Polykemi av Hugo Jönsson, vilket innebär att vi har utvecklat och producerat plastcompounds i Sverige i mer än 55 år. Detta vill vi uppmärksamma på Elmia Subcontractor under nästa vecka.

Från 1968 till 2023
Till en början fokuserade Polykemi på den svenska marknaden, men redan efter tre år togs det första steget utanför Sveriges gränser och nu består Polykemi Group av sammanlagt tio företag över hela världen.

Genom alla år har hållbarhet alltid varit viktigt för oss. De senaste åren har vårt fokus ökat ytterligare eftersom vi numera kan presentera vilket CO2-avtryck våra material har när de lämnar våra produktionsanläggningar. Det ger oss optimala förutsättningar att hjälpa våra kunder välja rätt material till rätt produkt. Det innebär också att våra kunder lättare kan räkna vilken påverkan deras produkter har på klimatet.

Det senaste i utvecklingen är att vi nu även är certifierade enligt ISCC PLUS, vilket bland annat innebär att vi kan presentera två nya biocirkulära PP-compounds som tillskott till vår produktportfölj.

Välkomna att höra mer om detta i monter B02:72!

Vinn en biobiljett!
Har du bra koll på vad som hände mer under året 1968? Eller bara är bra på att bedöma vad som är sant eller falskt? Gör vårt quiz om 1968 i montern och tävla om chansen att vinna (med tanke på våra nya biocirkulära material…) en biobiljett!

Föreläsningar om smarta materialval
På Elmia Subcontractor kommer Henrik Palokangas, vår hållbarhetsspecialist för polymera material, att hålla vår uppskattade föreläsning om smarta materialval.

Henrik kommer bland annat att dela med sig av våra insikter om produkttyp, placering och kravbild etc. och hur det bestämmer om huruvida ny, biocirkulär eller återvunnen plastråvara är bästa valet för optimerat klimatavtryck.

Välkomna till föreläsningen "Materialsmart"!

  • Tisdag 14 november kl. 11:00-12:00 – Utställarscen, Hall A
  • Onsdag 15 november kl. 11:30-11:50 – Utställarscen, Hall A

Henrik kommer även delta i paneldiskussionen ”Nya affärsmöjligheter i klimatomställningen”:

  • Onsdag 15 november kl. 10:10-10:50 - Main Stage, Hall B
Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.031