23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Grammisvinnarens hyllning till Polykemi släpps i hela världen

I samband med invigningen av Polykemi Groups fabrik i Gastonia, North Carolina – den första enheten på amerikanska kontinenten – framförde grammis- och melodifestivalvinnaren Michael Saxell sin skånska klassiker med nyskriven engelsk text. Nu finns hyllningen ”Of Heaven and NC” att lyssna till på hela världens digitala plattformar.

En sång som firar familjeföretagets resa
För att fira resan som Polykemi gjort överraskade Michael Saxell med att inte bara översätta sin sång till engelska utan att dessutom placera låttexten i North Carolina.

Låten ”Om himlen och Österlen” skrev Saxell självbiografiskt år 1991 vid hemkomsten till Sverige efter 17 år i Kanada. Flera artister har tolkat låten sedan dess och låten har vid tillfälle beskrivits som den nya skånska nationalsången.

– Michael är en väldigt god vän som sedan länge följt vårt familjeföretags resa och det betyder mycket att han ville ge oss den här hyllningen, säger Ola Hugoson, VD på Polykemi.

Sedan den 29 augusti finns låten ”Of Heaven and NC” att lyssna till på Spotify, YouTube, Amazon Music, Apple Music och iTunes m.fl.

Fabriken i USA markerar avstampet mot en ny framtid
I april tidigare i år invigdes Polykemi Groups femte egna tillverkningsenhet i ordningen. Med fabriken i Gastonia, North Carolina finns Polykemi nu på tre kontinenter – en milstolpe och ett delmål i Polykemis långsiktiga framtidsplaner.

– Vi har kommit en lång väg sedan min far startade Polykemi 1968. Öppningen i USA har varit ett mål sedan en tid tillbaka och härifrån fortsätter vi bara framåt mot en ny tid där vi tar produktionen ännu närmre våra kunder på en global marknad, säger Hugoson.

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.033