23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bli materialsmart på Elmia Subcontractor

Polykemi och Rondo Plast har nu hjälpt många företag att reducera sina CO2-avtryck. Träffa oss på Elmia Subcontractor om du också vill minska ditt företags koldioxidavtryck.

Separett sparade 700 ton koldioxid per årAD-plast sparar 2000 ton koldioxid varje år och senast berättade vi om EV-Biler som reducerade CO2-avtrycket med över 80%. Men det är bara några av våra kunder som gjort stora besparingar när de bytt till ett mer materialsmart material. 

Hur är detta då möjligt? Under 2020-2021 gjorde vi en fullständig LCA av våra produkters klimatpåverkan. Detta lade sedan grunden till ett simuleringsverktyg, där vi kan räkna ut vilket CO2-avtryck alla våra material har när de lämnar våra produktionsanläggningar i Ystad och Kunshan, Kina. 

Vill du också minska ditt företags koldioxidavtryck? Träffa oss från Polykemi och Rondo Plast i monter B02:72! Kom förbi och prata smarta materialval över en fika, samtidigt kan vi berätta om våra nya fabriker i USA och Kina! 

Föreläsning om smarta materialval
På Elmia Subcontractor kommer Henrik Palokangas att föreläsa om smarta materialval. Till exempel, visste du att din produkts produktionsrelaterade klimatavtryck drivs i huvudsak av vilka råmaterial du använder?

Med drygt 50 års erfarenhet av produktion, både av återvunna och fossila polymera material har vi nu med hjälp av en fullständig LCA möjlighet att simulera effekten av olika materialval.

Vi delar våra insikter om råmaterialets betydelse och hur vi resonerar när vi säger att rätt fossilt material på rätt plats kan ge en större klimatbesparing än att bara tänka återvunnet.

Missa inte ”Materialsmart – Sänk dina produkters klimatpåverkan med smarta materialval” med Henrik Palokangas, Hållbarhetsspecialist för polymera material. 

När kan man se föreläsningen?
Onsdag 16 november kl. 13:30-13:50 – Utställarscen, Hall A
Torsdag 17 november kl. 10:30-10:50 – Utställarscen, Hall A
Torsdag 17 november kl. 11:45-12:05 – Sustainability Arena, Mässgatan

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.031