23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur materialsmart är du?

Hur vet du att ditt materialval är det bästa? För ditt företag, klimatet och för framtiden? Låt våra experter göra en objektiv bedömning. Tillsammans kan vi ta reda på sanningen om ditt hållbara val.

Att välja förpackningsmaterial är svårt, det har en funktion att fylla, det ska skydda produkten, vara visuellt tilltalande, vara funktionellt och hållbart. Lägg där till att det ska vara kostnadseffektivt, ha en hög återvinningsgrad och ett så lågt CO2-avtryck som möjligt. 

Det är en utmaning, men en utmaning som går att lösa. 

– I samband med materialvalet är det viktigt med en bred kunskap kring de olika materialen och den kan våra experter hjälpa till med, säger Karl Banke, tekniskt kundstöd på Scanfill, dotterbolag till Polykemi.  

– Det är en väldigt komplex fråga och det är inte alltid det uppenbara valet som är det rätta. För att göra det mest materialsmarta valet är det många aspekter att ta hänsyn till, så som funktion, matsvinn, hållbarhet och återvinning. 

Att välja det optimala förpackningsmaterialet 

Att vara materialsmart handlar om att göra ett medvetet val av det mest optimala förpackningsmaterialet, sett till nutidens krav på hållbarhet, klimatavtryck, funktion och kostnad.

Under 2020-2021 genomförde Scanfills moderbolag Polykemi en vetenskaplig studie för att se vilket klimatavtryck som deras material lämnar och den visade tydligt att materialvalet har en betydande roll i kampen för klimatet. Nu är motsvarade studie även genomförd för Scanfills räkning. Studierna ligger till grund för ett unikt beräkningsverktyg som ger företagets experter möjligheten att räkna ut vilket CO2-avtryck deras förpackningsmaterial har när de lämnar produktionsanläggningen i Ystad.  

Det ger företagets kunder de konkreta och nödvändiga uppgifter som krävs för att de i sin tur ska kunna räkna ut sin klimatpåverkan i varje producerad förpackning. Något som även leder till att kunderna snabbare kan nå sina miljömål. 

– Vi producerar alla vanliga material, från nyvara till återvunnen vara, vilket också betyder att vi har gjort en objektiv bedömning av samtliga materialen. Vår uppgift är inte bara att hitta det mest hållbara materialet, utan det material som sett till kvalitet, funktion och återvinning är det absolut bästa för varje kund, förklarar VD Oscar Hugoson. 

Studien genomfördes tillsammans med en extern part vilket gör att den är objektiv enligt gällande standarder och den har redan hjälpt ett stort antal kunder att hitta det optimala materialvalet för just deras produkt.

– Det känns väldigt roligt att vi har kunnat hjälpa så pass många kunder att minska CO2-avtrycket, öka hållbarheten samt spara både resurser och kostnader, säger Oscar Hugoson. 

– Vi ser fram emot att kunna hjälpa ännu fler företag att göra materialsmarta val framöver. 

Nyheter under hösten

Under hösten 2022 presenterar Scanfill AB ett stort antal nyheter. Företaget har breddat sitt sortiment ytterligare och numera går det att beställa förpackningar i minst nio olika material, varav till exempel sex olika sorters PP. 

– Vi har en enorm bredd, från nyvara till olika sorters högkvalitativ återvunnen råvara. Materialen kan användas till allt ifrån livsmedelsförpackningar till industritråg. CO2-besparingen är viktig för klimatet och för framtiden, därför är det viktigt att vara materialsmart och använda rätt förpackning på rätt plats, förklarar VD Oscar Hugoson. 

– Just den bredden kan vi erbjuda våra kunder. 

Scanfills material

Scanfill AB erbjuder följande nio material:  

  • Post Consumer Recycled PP 
  • Post Industrial Recycled PP 
  • BIO PP 
  • Chemically Recycled PP 
  • Virgin PP  
  • PP HiClear 
  • rPET 
  • rPS 
  • PS 

För ytterligare information:

Kontakta VD Oscar Hugoson 
oscar.hugoson@scanfill.se  

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.064