23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Snabbväxlingschuck för svarvar med kortslagiga cylindrar

Snabbväxlingschuckar från SCHUNK är mycket ekonomiska vid svarvning av korta och medelstora serier. SCHUNK introducerar nu det snabbaste backbytet för CNC-svarvar med kortslagiga cylindrar.

Snabbväxlingschuckar från SCHUNK är mycket ekonomiska vid svarvning av korta och medelstora serier. Efter framgången med SCHUNK ROTA THW och kraftchuckar med kilstång introducerar nu SCHUNK det snabbaste backbytet för CNC-svarvar med kortslagiga cylindrar. Universalkraftchucken ROTA NCX ersätter konventionella svarvchuckar utan snabbväxlingssystem (1:1) utan att maskinen behöver byggas om eller att adapter behöver användas.

Ställtiden minskas med upp till 80 % – och det betyder mer tid över för produktion. Inom 60 sekunder har du satt upp nya backar med repeternoggrannhet 0,02 mm. ROTA NCX är perfekt för finbearbetning och tung avverkning. För maximal driftsäkerhet är chucken utrustad med ett fastlåsningssystem och närvarodetektering för backarna. Backsystemet med individuell reglering gör denna chuck särskilt intressant för dig som inte ännu har börjat använda snabbväxlingschuck. Alla typer av standardöverbackar med spår och not kan användas som överbackar. Universalchucken SCHUNK ROTA NCX finns på marknaden från och med hösten 2015 (i storlekarna 165, 215, 260 och 315, med chuckgenomgång mellan diameter 53 och 106 mm och inspänningskraft från 55 till 155 kN). Chucken kan användas både för invändig och utvändig fastspänning.

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Sänd till en kollega

0.063