23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Spar tid genom att designa och beställa dina gripfingrar online

Nu är det även möjligt att designa och beställa gripfingrar i aluminium och rostfritt stål. För applikationer inom medicin, life science eller livsmedel kan fingrar designas i FDA-godkänt material.

SCHUNK fortsätter att addera funktioner till den webb-baserade tjänsten eGRIP, ett online designverktyg för gripfingrar. De nya funktionerna gör att du som användare nu inte bara kan designa och beställa gripfingrar i polyamid utan även i aluminium och rostfritt stål. Hela processen tar bara ca. 15 minuter och fingrarna blir anpassade efter ditt gripobjekt och samtidigt viktoptimerade. Fingrar i metall som designas i lättviktsutförande kan spara upp till 50% av vikten vid traditionell tillverkning.

Den webb-baserade tjänsten eGrip är helt öppen att användas för alla användare. Det enda som krävs är att ladda upp en CAD-modell (STEP eller en STL-fil) samt grunddata om gripobjektet. Därefter räknar onlineverktyget eGrip ut den optimala 3D-konturen på gripfingrarna samt genererar en detaljerad offert inklusive pris och leveranstid. Detta är ett mycket bra alternativ till traditionell konstruktion där vikoptimering inte alltid blir optimal. Ju lägre vikt fingrarna har, desto mer kan du få ut av din robot och ditt gripdon. Onlineverktyge eGrip har hittills erbjudit materialvalen polyamid 12 (PA 2200 eller 2201) men det är nu möjligt att även välja (AlSi10Mg) samt rostfritt stål (1.4404).

Integrerad lättviktsdesign

För att reducera vikten vid gripobjektets tyngdpunkt levereras fingrar i aluminum eller rostfritt stål i ett utförande med en hål- eller mönsterstruktur. På så sätt reduceras vikten med 10-50% jämfört med traditionella gripfingrar. Vikteffekten blir speciellt betydelsefull när rostfritt stål används. Som användare av onlineverktyget är det även möjligt att spara ritningar och förslag för senare användning. Det är även möjligt att direkt välja vilket gripdon man önskar använda och på så sätt få ut en fullständig modell av gripdon, fingrar samt gripobjekt i STL format för använding i egna CAD-system. Alla data sparas i systemet för eventuella ytterligare ordrar.

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Sänd till en kollega

0.031