23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytt instrument för mätning av relativ magnetisk permeabilitet och svaga magnetfält

FOERSTER lanserar nya MAGNETOSCOP för provning, övervakning och kontroll av t ex metaller, stål eller känslig elektronik inom en mängd olika industri tillämpningar

Kraftfullt nytt instrument med innovativ programvara

Nya MAGNETOSCOP 1.070 kombinerar – precisionsmätning av svaga magnetfält och relativa permeabilitetsvärden – med toppmodern teknik för sensorstyrning och databehandling.

Ett brett utbud av olika sonder/prober kompletteras med den modulära och mycket användarvänliga programvaran MAGDATA gällande import/export och vidare bearbetning av data, konfiguration av s.k. "Measurement Routins" som är en helt ny funktion, samt även förbättrad dataanalys och rapportering.

Proberna för bestämning av den relativa magnetiska permeabiliteten μr sker i enlighet med standarder IEC 60404-15 och ASTM A342M.

Instrument och prober tillverkas av FOERSTER i Tyskland. KmK Instrument representerar FOERSTER på den svenska marknaden sedan 1994 och erbjuder försäljning av instrument med lokal service och support.

Uppmätningstjänst i Västerås

Behöver du mäta upp ett mindre parti av komponenter så kan du sända in materialet till oss i Västerås så utför våra tekniker en dokumenterad uppmätning. Begär kostnadsförslag.

Exempel på industri tillämpningar

•Provning av svagt magnetiska material och maskinbearbetade komponenter för magnetisk remanens.
•Bestämning av relativ magnetisk permeabilitet som en del av kvalitetskontroll för austenitiska stål och icke magnetiska legeringar.
•Upptäckt av järninneslutningar i austenitiska stål och icke järnhaltiga legeringar.
•Verifiera väsentliga förändringar som orsakas av hög temperatur, korrosion, reduktion av beläggning eller mikro strukturell förändring genom jämförande permeabilitet mätning.
•Långtidsövervakning av magnetiska miljöförhållanden, t.ex. före installation av magnetiska känsliga enheter t.ex. MRI-system (magnetic resonance imaging).

Läs mer om instrumentet och tekniska egenskaper här.

Kontakta oss på telefon 021-150 160 eller besök vår hemsida www.kmk-instrument.se

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Kontaktperson

Anders Vallenfjord
VD, OFP & Materialprovning
anders.vallenfjord@kmk-instrument.se

Sänd till en kollega

0.031