23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DEFECTOMAT® DA system för linjeprovning av tråd, stänger och rör

Tyska FOERSTER har lanserat en ny teknisk innovation inom oförstörande virvelströmsprovning.

Nya DEFECTOMAT DA är ett verkligt multikanalssystem, framtidssäkert, modulärt och kompakt med ny och innovativ utvärderingsteknik. Den nya systemarkitekturen gör det möjligt att kombinera upp till 16 testsystem (total 256 kanaler). Med DEFECTOMAT DA kommer en helt nya programvaran som är utvecklad med en modern struktur, vilket kommer att bli nästa generations provningsprogram.

De nya DEFECTOARRAY® spolarna har patenterad teknik för avståndskompensering. Sensorn kan noggrant detektera defekter på excentriskt styrda material. Den innovativa avståndskompenseringen möjliggör minskat antal pseudo-defekter vilket resulterar i mindre felmarkering och utsortering av provmaterial. Avståndskompenseringen tillåter en lägre fyllnadsfaktor och kan därmed öka avståndet mellan material och spole. Detta kan minska risken för mekaniska skador på både spole och material. Utöver detta, blir detekteringen på rör och stänger ännu mer exakt. Fram tills nu, har främst längsgående defekter detekterats. Med den nya tekniken kan även positionen runt materialets omkrets registreras och visas.

För mer information läs här.

Utrustningen tillverkas av marknadsledande INSTITUT DR. FOERSTER, som representeras av KmK Instrument i mer än 20 år på den svenska marknaden.

Oförstörande provning med virvelströmsteknik lämpar sig väl för företag som tillverkar rör, stänger och tråd där man kräver en yta med minimalt antal defekter. Men även för företag som tillverkar rör och behöver detektera svets söm för bockning eller verifiera en felfri svets.

Nya DEFECTOMAT DA kommer att visas på Tube & Wire mässan i Düsseldorf den 4-8 april 2016.

KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning. Besök gärna vår hemsida för mer information.

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Kontaktperson

Anders Vallenfjord
VD, OFP & Materialprovning
anders.vallenfjord@kmk-instrument.se

Sänd till en kollega

0.034