23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Polykemi hjälpte Separett att minska sitt koldioxidavtryck

Separett har i samarbete med oss på Polykemi sparat närmare 700 ton koldioxid per år tack vare ett materialsmart val. Det motsvarar utsläppen från ungefär 400 bilar.

Med en vetenskaplig studie som grund utvecklade Polykemi Group under 2021 ett beräkningsverktyg som vi använder för att analysera materialval. Det gör att vi tillsammans med våra kunder kan räkna ut hur de kan göra sina produkter ännu mer materialsmarta.

Ett företag som vi har hjälpt sänka sitt koldioxidavtryck är familjeföretaget Separett. De har under 40 år tillverkat vattenfria toaletter och lägger en stor vikt vid frågor som rör hållbarhet, klimat och miljö. Genom ett byte från ABS till POLYfill PP HBK1501515 vit sparar de ungefär 700 ton CO2 per år, vilket motsvarar utsläppet från närmare 400 bilar under samma tidsperiod. 

Inte nog med att besparingen gjordes utan att kompromissa med varken funktion eller kvalitet, kemikalie- och UV-resistensen blev till och med bättre.

– Tack vare Polykemi har vi tillsammans gjort ett materialsmart val att ersätta ABS med mineralfylld PP och sänkt våra CO2-utsläpp, säger VD Mikael Billsund. 

– Detta är ett arbete som vi gör tillsammans med våra kunder. Våra kunder får en partner att samarbeta med, vi underlättar för dem och hjälper dem att sänka sitt koldioxidavtryck. Med vår hjälp får de enkelt och smidigt siffror på hur mycket de kan minska CO2-avtrycket på en produkt genom att byta material, förklarar Gustav Hugoson, säljare på Polykemi. 

– Det är en positiv förändring som sker, utan att det påverkar varken produkternas egenskaper eller funktionalitet.

Genom att vara noga med materialval finns det stora möjligheter att spara på både klimat och resurser. Ett materialsmart val kan sänka ett företags klimatavtryck, men också spara tid och kostnader. 

– Vi ger våra kunder ett underlag som de kan presentera för slutkunden. Det är ett nytt sätt att tänka, både för oss, formsprutaren och slutkunden, avslutar Gustav Hugoson. 

Mer information på materialsmart.se  →

Elmia Polymer
Hur kan vi hjälpa dig att göra mer materialsmarta val? Passa på att träffa oss på Polykemi och Rondo Plast i monter C02:21 på Elmia Polymer i Jönköping den 10-13 maj 2022.  

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.062