23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kom och se SCHUNKs höjdpunkter på ELMIA Produktionsmässor

Kom och träffa SCHUNK på ELMIA Automation i monter D01:24. Monterns höjdpunkt är bl a CoLab som kommer att finnas på plats i montern. Där kommer våra robotar att visa special lösningar.

SCHUNK öppnar CoLab, Sveriges första robotlab för validering av lösningar inom gripsystem och robotiserad materialborttagning.
Sverige ligger långt fram när det gäller att skapa automationslösningar för att öka den svenska industrins konkurrenskraft. Nu tar SCHUNK ett nationellt ansvar och öppnar ”CoLab”, ett robotlab som kan hjälpa svensk industri att ytterligare ta steg framåt.

CoLab kommer från början bestå av en mängd robotar från en majoritet av de tillverkare som finns på den svenska marknaden. Genom detta vill SCHUNK möjliggöra breda nya tekniska lösningar som kan fungera som ett startskott för att börja automatisera. Svensk industri har en mycket varierad tillverkning av olika produkter av olika material och målsättningen är att kunna skapa tekniska lösningar inom alla segment. Oavsett om man tillverkar och förpackar livsmedel, tillverkar produkter för elektronik eller läkemedelsindustrin, tillverkar produkter gjorda av stål, aluminium, plast eller trä så kommer SCHUNK erbjuda en kostnadsfri analys, teknisk planering samt validering av den tekniska lösningen. Kunden får även en video samt en rapport på hur lösningen kan se ut samt får aktivt delta i utvecklingen.

 CoLabs målgrupp är SME-företagen

Målgruppen för CoLab är små- och medelstora bolag som kanske har begränsade resurser att själva testa fram lösningar som passar deras behov. SCHUNK tror även att de svenska robotintegratörerna kan ta hjälp av CoLab i deras arbete att hitta nya lösningar för att greppa och hantera produkter. CoLab kommer även kunna möjliggöra utvecklingen av nya lösningar för att nyttja robotar i efterbehandlingsprocessen, exempelvis om man behöver grada, slipa eller polera produkter efter maskinbearbetning.

 ”Vi tror att detta kan hjälpa svenska företag att ta steget att automatisera. Vi vet hur svårt det kan vara att börja processen men hoppas genom denna satsning att initiativet skall fungera som en katalysator. CoLab är ett robotlab som är märkesneutralt men skall också ses som en miljö där man fritt kan ”leka” fram lösningar som har potential att implementeras skarpt i en produktionsmiljö”, säger Tomas Berg, VD för SCHUNK Intec AB i Sverige.

 ”Inom området robotiserad materialborttagning ser vi också stora möjligheter. Automatiserad efterbehandling är att av de områden som vi ser stor utvecklingspotential hos svenska företag. Alltför ofta ser vi hög automationsgrad i allt utom just områden som gradning, polering och slipning.”, säger Roger Cronholm, försäljningschef för SCHUNK Intec AB.

 CoLab kommer även spela en viktig roll i utbildningen av unga automationstekniker genom en koppling till skolor samt vara knutet till akademisk tillämpad forskning inom området. Här kommer CoLab fungera som en öppen miljö att användas vid behov.

CoLab öppnar officiellt i Södertälje i september 2022 men kommer kunna ses på Elmia Produktionsmässor i Jönköping i maj, dit ett antal av robotarna flyttas tillfälligt för att visa speciella lösningar. Vi kommer även att köra vår nya iTENDO2 live i fräsmaskin på mässan.

Kontakperson:
Tomas Berg, VD SCHUNK Intec AB
0702-171157
tomas.berg@se.schunk.com

Roger Cronholm, Försäljningschef Sverige
073-3255294
roger.cronholm@se.schunk.com

 schunk.com

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Sänd till en kollega

0.031